Disfunció Mandibular (ATM)

La Disfunció Mandibular Sa Pobla Mallorca, també coneguda com a Síndrome de l’ATM, consisteix en una disfunció de l’Articulació temporo-mandibular (ATM) que provoca dolors, sorolls articulars i impossibilitat de realitzar les funcions normals de l’articulació com parlar o mastegar, que poden anar acompanyades o no de luxació o subluxació de l’articulació.

La quantitat i varietat de moviments que realitza la articulació temporomandibular (d’obertura i tancament, translació i lateralització de la mandíbula, entre d’altres) la fan una articulació complexa, i per tant la disfunció mandibular Sa Pobla Mallorca (ATM) pot tenir diverses causes. Tots els moviments que realitza són possibles gràcies a un menisc i una càpsula articular amb lligaments interns i externs que li donen estabilitat i permeten els moviments. La inflamació o el desplaçament d’aquest menisc provoca la Síndrome de l’ATM.

Causes i símptomes de la Disfunció Mandibular Sa Pobla Mallorca (ATM)

Entre les moltes causes d’una disfunció de l’Articulació temporo-mandibular, les més comunes són: l’estrès, una mala mossegada o una mala postura constant. L’estrès, la manca de son o una dieta deficient podrien empitjorar els símptomes de la Disfunció Mandibular Sa Pobla Mallorca (ATM). Altres possibles causes de símptomes relacionats amb l’ATM són, entre altres: artritis, fractures, dislocacions i problemes estructurals presents en néixer.

Els principals símptomes associats a la Disfunció Mandibular Sa Pobla Mallorca (ATM) són: dificultat o molèstia al mossegar o mastegar, espetec en obrir o tancar la boca, mal de cap o oïda i bloqueig o dificultat per moure la mandíbula.

Com es tracta la Disfunció Mandibular (ATM)?

Són moltes les opcions disponibles per a tractar les disfuncions de l’Articulació temporo-mandibular, i dependrà de les característiques de cada cas quin serà millor per a cada pacient.

  • FÈRULES: Per alleujar la tensió mandibular i evitar que les dents es facin malbé. Nocturnes per usar mentre dorms o diürnes i estètiques perquè ningú noti que estàs cuidant el teu somriure.
  • FISIOTERÀPIA: Aprendre a estirar, relaxar o fer massatges als músculs mandibulars és una bona manera de reduir les molèsties i dolors.
  • CORRECCIÓ D’HÀBITS: El bruxisme, fent petar de dents i altres pràctiques empitjoren la disfunció de l’ATM. Una fèrula de descàrrega millorarà la situació i eliminarà les molèsties.
  • ESTUDI DE LA MOSSEGADA: En el cas que la disfunció de l’ATM sigui provocada per una mala oclusió dental, un incorrecte desenvolupament de l’os temporomandibular o alteracions posturals naturals o adquirides.
  • TRACTAMENTS PSICOLÒGICS: Per reduir el nivell d’estrès i ansietat que provoca la tensió temporomandibular i el cruixir les dents.
  • TRACTAMENTS QUIRÚRGICS: La cirurgia de l’ATM només s’ha de considerar en aquells casos en què el tractament conservador (fèrules de descàrrega, fisioteràpia,…) no és possible o no ha obtingut els resultats esperats. És una cirurgia complexa que podria tenir seqüeles en el funcionament de l’articulació.

Si necesitas más información, una segunda opinión o tratar tu caso, pide cita con nosotros y podremos evaluar tu situación y hacer un plan de tratamiento a tu medida.

Translate »